Campagnes

Om Ede op de kaart te zetten, werken we met gerichte campagnes. Een overzicht van de meest recente campagnes:  

Najaar 2021

Kom Wild Ontdekken

De campagne rondom het thema ‘Wild & wandelen’ is gericht op Wild kijken, wild eten en wandelen’. De focus ligt daarbij op de wandelroutes en wild eten. Voor dit deel van de campagne worden mensen van buiten de regio aangesproken die de gemeente Ede bezoeken voor een dagbezoek of een langer verblijf. Doel is hen aanzetten zich recreatief te bewegen in de gemeente, maar ook om nieuwe plekken te ontdekken. Gekoppeld aan deze campagne wordt ook deelgenomen aan de nationale herfstcampagne van Visit Veluwe met o.a. publicaties in landelijke tijdschriften. 

Bekijk de campagnepagina

Cultuurmaand Ede

#KomCultuurOntdekken
In oktober staat ‘Cultuurmaand Ede’ op de agenda. Met de campagne ‘Kom Cultuur Ontdekken’ wordt de spotlight gericht op het grote aanbod aan culturele activiteiten die in de maand oktober plaatsvinden, bij zowel de amateurverenigingen als bij de professionele organisaties. Deze campagne is opgezet in samenwerking met de culturele partijen en richt zich op de bewoners van de gemeente Ede en regionale bezoekers.

Hier vind je de belangrijkste resultaten van de Cultuurmaand-campagne.

Bekijk de resultaten

Zomer 2021

Blijf Ede Ontdekken

Van 1 augustus - 30 september heeft Ede Marketing in samenwerking met de Gemeente Ede en partners de zomercampagne #BlijfEdeOntdekken opgezet. De campagne richt zich op Edenaren, vakantievierders en bezoekers die al in de regio zijn. Centraal staat het op ontdekkingstocht gaan in de gemeente Ede. Hier vind je de belangrijkste resultaten van de campagne. De campagne heeft goede resultaten geboekt, vooral op conversie en zichtbaarheid.

Lees meer!

Voorjaar 2021

Support Your Locals

Zodra bekend werd dat de coronamaatregelen van 15 december werden verlengd tot minstens 9 februari 2021 heeft Ede Marketing op 15 januari direct een nieuwe #SupportYourLocalsEde campagne opgestart via Facebook en Google AdWords. In deze hernieuwde campagne ligt de nadruk niet alleen op de afhaal- en thuisbezorgd mogelijkheden van horeca-ondernemers. Het beauty- & wellnessaanbod (kappers, nagelstudio’s, beauty salons) heeft nu ook een plek gekregen in de campagne evenals het aanbod van de detailhandel.

Lees meer over de campagne

Najaar 2020

#SupportYourLocals terug in Ede

Na de aangekondigde coronamaatregelen van 13 oktober jl. zet Ede Marketing - het eerder dit jaar geïntroduceerde - #SupportYourLocalsEde opnieuw in. Via de website bezoek-ede.nl/support-your-locals zijn allerlei creatieve, mooie en lekkere initiatieven van lokale ondernemers in heel gemeente Ede te vinden. Het gaat hierbij op dit moment vooral om initiatieven van horecabedrijven zoals het afhalen van gerechten en thuisbezorgservices.

Lees hier meer over de campagne

40 Dagen Eten uit de Streek

Van 3 oktober t/m 12 november hebben ruim 100 deelnemers aan de regionale challenge '40 Dagen Eten uit de Streek' meegedaan. Zij hebben 40 dagen lang voedsel uit de Regio Foodvalley gegeten. Dit gebeurde door middel van een wekelijkse streekbox vol verse en duurzame producten direct van de boer.

Het initiatief is ontstaan bij consumenten en producenten gezamenlijk. Ede Marketing is een van de initiatiefnemers en onderdeel van het projectteam. Zij zagen dat het belangrijk is om producent en consument dichter bij elkaar te brengen, juist nu.

Schaarste van voedsel en de verdeling van voedsel over de wereld is een probleem van grote omvang. Nederland en onze regio (regio Foodvalley) speelt hierin al jaren een grote rol. Wij beginnen met een regionale aanpak van deze uitdaging: 40 Dagen Eten uit de Streek. 

Lees meer over de challenge

Wild & Wandelen

In het najaar van 2020 haakt Ede Marketing in op Wild & Wandelen. Deze campagne sluit aan bij één van onze hoofdthema's: het actief beleven van de Veluwe. In het najaar staat wandelen hierbij centraal, in combinatie met wild en militaire geschiedenis.

Lees hier meer over deze campagne

Airborne 2020

In het najaar van 2020 haakt Ede Marketing aan bij gemeente Ede rondom de Airborne Luchtlandingen en Herdenking. Dit jaar wordt deze anders ingericht vanwege de COVID-19 pandemie en herdenken we vanuit huis. Met een alternatief programma worden inwoners van de gemeente Ede opgeroepen om vanuit huis mee te herdenken.

Ede Marketing ondersteunt binnen de campagne 'Militaire Historie' alle (digitale) activiteiten rondom Airborne 2020. Daarnaast werkt Ede Marketing mee aan de structurele ontsluiting van 30 oorlogsverhalen uit Ede. Deze verhalen komen op panelen op verschillende locaties in Ede. Uitgebreidere informatie komt meertalig op Bezoek-Ede.nl te staan.

Ook worden samen met de gemeente wandel- en fietsroutes ontwikkeld die de militaire historie van Ede laten zien.

Zomer 2020

Dichtbij Ede

De campagne Dichtbij Ede is een vervolg op #SupportYourLocalsEde. In de campagne is aandacht besteed aan de (her)opening van horecagelegenheden, musea, retail en andere ondernemingen in gemeente Ede. Bezoekers en inwoners hoeven niet meer thuis te blijven, maar gaan ook nog niet ver weg. Voor deze doelgroepen is een campagne ingericht om bij hen alle initiatieven en uit- en thuisblijftips van lokale ondernemers onder de aandacht te brengen.

Voorjaar 2020

Support Your Locals

Met #SupportYourLocalsEde wordt aandacht besteed aan initiatieven van ondernemers en organisaties uit de Gemeente Ede die RIVM-proof en in lijn zijn met de regelgeving van overheden. Voor inwoners levert het ideeën om lokaal te blijven ‘shoppen’. Bedrijven kunnen hun diensten en producten onder de aandacht brengen en elkaar inspireren om business te genereren.

Bekijk de resultaten van de campagne

Najaar 2019

Wild & Wandelen

In het najaar van 2019 haakt Ede Marketing in op Wild & Wandelen. Deze campagne sluit aan bij één van onze hoofdthema's: het actief beleven van de Veluwe. In het najaar staat wandelen hierbij centraal, in combinatie met wild en militaire geschiedenis.

Militaire Historie

In het najaar van 2019 haakt Ede Marketing aan op de campagnes van Visit Veluwe en de nationale campagnes rond 75 Jaar herdenking. Wij doen dat met een campagne over Militaire Historie. De campagne 75 jaar Bevrijding in Ede loopt door tot halverwege 2020. 

Zomer 2019

NK Wielrennen

Het NK Wielrennen vond in juni 2019 plaats in Ede! Een unieke generatie Nederlandse wielrenners streed in Ede om de kampioenstruien. Aan Ede Marketing de taak om Ede zichtbaar te krijgen langs en ver buiten de route.