Updates corona gemeente Ede

Overnachten in Ede tijdens corona-crisis?

27 maart

De hotels, bungalows, vakantieparken en bed & breakfasts in de gemeente Ede mogen onder voorwaarden geopend zijn. Groepsvorming van 3 of meer mensen is niet toegestaan t/m 6 april. Verblijf van meerdere huishoudens in één accommodatie is daarom verboden. Gemeenschappelijke was-, douche- en toiletgelegenheden zijn gesloten.

Wat mag wel?
Huisjes, chalets en campers met eigen sanitair mogen wel gebruikt worden. 
​Campings met tenten en toercaravans worden niet gesloten, maar gemeenschappelijk sanitair mag niet gebruikt worden

Voorzieningen op de campings en parken zijn gesloten. Het gaat daarbij om horeca, zwembaden, recreatieruimte. Soms is het gebruik aangepast. Afhaalmaaltijden zijn mogelijk, en er geldt dosering van mensen in een winkel of bij de receptie. In hotels kunnen hotelgasten gebruikmaken van het hotelrestaurant, indien dat nog geopend is. ​Sommige bedrijven hebben gekozen om hun bedrijf in de corona-periode te sluiten. 

De situatie verandert snel. Raadpleeg voor meer informatie de RIVM pagina.

Evenementen, hoe gaat het verder?

17 maart 2020

Evenementen die plaatsvinden tot en met 1 juni kunnen geen doorgang vinden volgens maatregelen van de Rijksoverheid. Het is nog onduidelijk of en hoelang deze maatregelen duren. We zien dat veel evenementenorganisatoren evenementen in april en mei annuleren en doorschuiven naar het najaar. Dit gebeurt in het hele land, waardoor in die periode een enorme piek ontstaat. Er wordt overleg gepleegd met gemeente en andere gebieden. Nader bericht volgt.

Reeds aangevraagde vergunningen worden door de gemeente onder voorbehoud verleend van eventuele nieuwe of langere maatregelen van de rijksoverheid en/of gemeente. 

Evenement wijzigen?
Vergunningsaanvraag intrekken? Mail naar evenementen@ede.nl
Een vermelding op www.bezoek-ede.nl annuleren? Mail naar event@bezoek-ede.nl zodat wij eventuele bezoekers correct kunnen informeren.