Coronaproof women-only-winterhike Ede op 16 januari

EDE – Op initiatief van Dutch Outdoors – Nederlandse aanbieder van actieve women-only reizen – wordt op 16 januari een heuse winterhike in Ede georganiseerd. Deze hike vindt geheel corona-proof plaats. De deelnemers genieten tijdens de hike in duo’s van het winterse landschap in Ede. 

Janine Vermeulen, outdoorlover én eigenaar van Dutch Outdoors, koos bewust voor Ede als locatie voor deze winterhike. “We willen belevingen neerzetten waarbij dames echt het gevoel hebben even helemaal weg te zijn. Met deze prachtige veelzijdige omgeving in combinatie met de sfeervolle ‘to go-spots’, is Ede de ideale uitvalsbasis voor ons. 

Van to go’s naar Edese high-lights

Voor deze winterhike is een route uitgezet van 10 km, 15 km en een route van 20 km. De start is bij Restaurant Stam, daar krijgen de deelneemsters een koffie to go. De lunch to go wordt georganiseerd bij Boerderij Mossel. Na de hike worden de duo’s weer ontvangen met een goodiebag bij Restaurant Stam. Onderweg vormen Uitkijkpunt de Valenberg, Mossel en de heide enkele van de high-lights op de route. 

“De winterhike was vorig jaar al een succes en de reacties waren lovend” vertelt Janine. Zo omschreef een van de deelneemsters de hike: “De tocht was perfect georganiseerd. Prachtige route, helemaal c-proof & heerlijk verzorgd met koffie & lunch. Het voelt echt als vakantie!”

Perfecte kennismaking met Ede

In samenwerking met Ede Marketing werd de route vorig jaar opgezet en werden bezienswaardigheden en locaties voor start en lunch afgestemd. Daan Berends, directeur Ede Marketing: “Voor deze Veluwse winterhike ontvangt Dutch Outdoors inschrijvingen uit heel Nederland. Een perfecte manier om een groep actieve wandelaars kennis te laten maken met wandelmogelijkheden in Ede en hen de diversiteit van het landschap te laten zien. Initiatieven als dit juichen we als Ede Marketing enorm toe”. 

Meer info via Dutch Outdoors