DNA van Ede

Ede, een gemeente met een oppervlakte van 32.000 hectare en ruim 111.500 inwoners. Ede biedt de bekenste natuurgebieden van Nederland en is de plek waar eindeloos fietsen, wandelen en paardrijden over heide, zandverstuivingen, grasvlakten en door het bos mogelijk is. Breng er een bezoek aan het wereldberoemde Kröller-Müller Museum, herbeleef de militaire geschiedenis en proef de streekproducten in het hart van de FoodValley. 

Uit onderzoek blijkt dat de inwoners van Ede tot de gelukkigste Nederlanders behoren. Dat komt omdat relatief veel mensen een baan hebben, gezond zijn en wonen in een prettige, veilige omgeving met relatief veel rust en ruimte. Niet gek dat ook steeds meer Randstedelingen Ede als vestigingsplaats kiezen en gaan wonen in moderne wijken als Enka, het Kazerneterrein en Kernhem. 

Hart van de foodvalley - Economische top van Nederland

Ede ligt in het hart van de Foodvalley; de regio waar dagelijks hard wordt gewerkt aan de voedselvoorziening van morgen. Regionale bedrijven, kennisinstellingen en overheden werken nauw samen en lopen voorop in het ontwikkelen van gezonde voeding en duurzame productietechnieken. Het kennis­ en innovatiecluster rondom Wageningen en Ede vormt daarmee het hart van Foodvalley.

Het landelijke karakter van de regio heeft een grote aantrekkingskracht vanuit de randstad waardoor het aantal inwoners blijft groeien. De economische veerkracht van de regio is groot ook in tijden van crisis. De werkzekerheid en het welvaartsniveau is in de Regio Foodvalley van bijzonder hoog niveau. Ook vinden inwoners het in de regio prettig leven; de ‘brede welvaart’ scoort hoger dan het landelijke gemiddelde.

Festivals en evenementen

In Ede worden door het jaar talloze grote en kleine evenementen georganiseerd. Grote trekpleisters zijn de Heideweek, Dickens Fair in Bennekom, Woest & Bijster en natuurlijk de Airborne Luchtlandingen op de Ginkelse Heide.