Samenwerken

Trots op Ede, ook als bedrijf

Wil ik naar Ede? Deze vraag stellen mensen zichzelf. Als nieuwe medewerker, student, potentiële inwoner, bezoeker of klant. Het bekendmaken van de kwaliteiten van Ede en de kansen in Ede is belangrijk voor het aantrekken en behouden van mensen en bedrijven. 

De bekendheid van Ede in de buitenwereld is laag. Ook is weinig bekend wat er mogelijk is in Ede en wat er allemaal aan mooie initiatieven aan zit te komen in de komende jaren. Ede wordt hierdoor soms niet overwogen als geschikte woon- of werkplaats. En gaan ze naar een plaats waar ze meer beeld bij hebben.

Sinds maart 2019 verzorgt Ede Marketing de gebiedsmarketing van Ede. Met als doel een  bijdrage leveren aan het zichtbaar maken van het moois in Ede, de dorpen en het buitengebied. Voor inwoners van jong tot oud, voor bedrijven en organisaties en bezoekers. 

Doel is bij te dragen aan een beter vestigingsklimaat. Initiatieven die daaraan bijdragen ondersteunen wij graag met onze expertise, communicatiekanalen en netwerk. Zodat meer mensen hun weg naar Ede vinden en daar met plezier wonen, werken, studeren en ontspannen.

Samenwerking rond het thema Veluwe

In 2019 is de VVV functie opnieuw ingevuld. Het recreatief-toeristische aanbod en veel evenementen zijn online zichtbaar op één plek, via bezoek-ede.nl. De VVV Informatiepunten zijn opnieuw aangekleed. Het Ede Magazine en plattegronden laten mensen bijzondere plekken ontdekken.

Ook zoeken we actief de media op en voeren campagne. Dat doen we met vier thema’s waar Ede trots op is en zich in kan onderscheiden: actief beleven van de Veluwe, genieten van en zorgen voor de natuur, militair erfgoed en het ontdekken van de geschiedenis en het cultureel erfgoed.

Het aanbod maken we niet zelf. We bundelen bestaand aanbod en versterken zichtbaarheid.

Partnerschappen

We partneren graag rond kansrijke thema’s. Dat gebeurt door kennis en netwerk te delen, meedenken en ondersteunen op communicatie vlak, doorontwikkeling van projectideeën en ondersteuning bij financiering van projecten. Dat doen we o.a. voor Natuurcentrum Veluwe en 40 Dagen eten uit de streek. Zo versterken we het structurele aanbod in het hele gebied rond de kernthema’s. De relatie met de Veluwe staat daarbij altijd centraal.

Wij zoeken mensen en organisaties die ook een belang hebben bij de zichtbaarheid van Ede. Daar aan willen bijdragen. Dat samen met andere ondernemers en Ede Marketing willen doen. Door samen te communiceren en daarbij de eigen communicatiekanalen in te zetten, gezamenlijk activiteiten op te zetten of netwerk te delen.

Heeft u interesse om met ons samen te werken, meld u dan aan voor een eerste gesprek.

Made in Ede

Made-in-Ede.nl is het tweede speerpunt en nog volop in ontwikkeling. De site wordt officieel gelanceerd in december 2020. We werken aan het zichtbaar maken van hetgeen Ede te bieden heeft voor studenten, mensen die zich oriënteren op een nieuwe baan of woonplek en bedrijven.

Denk aan inspirerende informatie over smaakmakers, bedrijven en mooie initiatieven die in Ede zijn ontstaan. Van de beste vergaderplekken tot inspirerende netwerken. Maar ook waar kansen liggen dankzij regiodeals, de Foodvalley ambities en  nieuwe ontwikkelingen die eraan komen, zoals het nieuwe station Ede-Wageningen, het World Food Center, groeiplannen van bedrijven in Ede.

Waar we graag samenwerken

Wij willen graag op meer plekken folderpunten in de gemeente om zo bezoekers en inwoners aan de juiste informatie te kunnen helpen. 

We zoeken mensen die veel weten over de geschiedenis, natuur en erfgoed in Ede en die kennis willen delen met inwoners en bezoekers via onze social media kanalen. Mensen die in kleine groepjes van 4-5 mensen 3-4x per jaar delen wat zij belangrijk vinden in Ede. Die informatie gebruiken wij voor campagnes en nieuwe producten. 

We zoeken mensen uit de volgende groepen: mensen met kinderen van 3-8 jaar, mensen met kinderen van 8-12 jaar, studenten, actieve sporters en liefhebbers van erfgoed en geschiedenis. 

Ook komen we graag in contact met mensen, bedrijven en organisaties die zelf een online kanaal hebben waar informatie over het moois in Ede toegevoegde waarde heeft voor hun bezoekers.

Wat wij bieden