Coronaproof women-only-winterhike geslaagd

EDE – Op initiatief van Dutch Outdoors – Nederlandse aanbieder van actieve women-only reizen – werd op Valentijnsdag een heuse winterhike in Ede georganiseerd. Deze hike vond geheel corona-proof plaats. Aan de wandeltocht deden maar liefst 44 dames mee. Zij genoten in duo’s van het winterse landschap in Ede. 

Janine Vermeulen, outdoorlover én eigenaar van Dutch Outdoors, koos bewust voor Ede als locatie voor deze winterhike. Dit deed zij samen met Antonette Spaan van Avontuurlijkevrouwen.nl. “We willen belevingen neerzetten waarbij dames echt het gevoel hebben even helemaal weg te zijn. Met deze prachtige veelzijdige omgeving in combinatie met de sfeervolle ‘to go-spots’ was Ede de ideale uitvalsbasis voor ons." 

Van to go’s naar Edese high-lights

Voor deze winterhike werd een route uitgezet van 15 km en een route van 20 km. De start was bij Restaurant Stam, daar kregen de deelneemsters een koffie to go. De lunch to go werd georganiseerd bij Boerderij Mossel. Na de hike werden de duo’s weer ontvangen met een goodiebag bij Restaurant Stam. Onderweg vormden Uitkijkpunt de Valenberg, De Mossel en de heide enkele van de high-lights op de route. 

“De winterhike was een succes en de reacties waren lovend” vertelt Janine. Zo omschrijft een van de deelneemsters de hike: “De tocht was perfect georganiseerd. Prachtige route, helemaal c-proof & heerlijk verzorgd met koffie & lunch. Het voelt echt als vakantie!”

Perfecte kennismaking met Ede

In samenwerking met Ede Marketing werd de route opgezet en werden bezienswaardigheden en locaties voor start en lunch afgestemd. Jacquelien Lorkeers, directeur Ede Marketing: “Voor deze Veluwse winterhike heeft Dutch Outdoors inschrijvingen uit heel Nederland ontvangen. Een mooie manier om een groep actieve wandelaars kennis te laten maken met wandelmogelijkheden in Ede en hen de diversiteit van het landschap te laten zien. Initiatieven als dit juichen we als Ede Marketing enorm toe. In de nabije toekomst gaan we meer van dit soort mooie en actieve samenwerkingen opzetten”.