Drie nieuwe kunst wandelroutes in Ede Centrum

EDE – In het centrum van Ede bevindt zich een collectie kunstwerken van hoge kwaliteit, gemaakt door lokale artiesten en door kunstenaars met internationale bekendheid. De beelden liggen op loopafstand van elkaar en zijn te ontdekken via drie karakteristieke online wandelroutes die ook eenvoudig te combineren zijn.

De drie kunstwandelroutes in het centrum van Ede zijn voor iedereen toegankelijk en leiden je van kunstwerk naar kunstwerk. De komende jaren worden nieuwe kunstwerken toegevoegd aan de kunstroutes. 

●      Kunstroute Centrum Ede 
Een wandelroute langs pleinen en winkels in het centrum van Ede met verrassende sculpturen, kunstwerken, fonteinen en Street Art van nationale en internationale artiesten. Tijdens de route leer je meer over bekende kunstwerken zoals het Blauwe hondje, maar ook over nieuwe schenkingen van het HvA cultuurfonds zoals Meridiana en Herr Heinrich Heine. 

●      Kunstroute Stadspark Ede
De tweede route is een meer ‘groene’ route langs de kunstwerken in en nabij het Stadspark. In deze route is het nieuwste kunstwerk Stalagmite 3 van Carlo Borer opgenomen. Ook ontdek je tijdens de route het verhaal achter de Zaaier bij de Trapakkers en de kleurrijke bronzen beelden Chico y Chica. 

●      Kunstroute Bospoort
Route Bospoort combineert de grondspots en luisterverhalen van Bijou Bospoort met kunstwerken die zijn geschonken door het HvA cultuurfonds.

Meer informatie en route 
De kunstroutes zijn online te bekijken via www.bezoek-ede.nl/kunstroutes. Een folder met de drie kunstroutes is verkrijgbaar bij het VVV informatiepunt in Cultura en bij enkele winkels en cafés in het centrum van Ede. Op de grondtegels bij de kunstwerken langs de routes staan QR codes die verwijzen naar www.bezoek-ede.nl/kunstroutes

Hoe kwamen de routes tot stand?
Ede Marketing heeft de online kunstroutes ontwikkeld om Edenaren en toeristen kennis te laten maken met de kunstwerken in het centrum van Ede. In samenwerking met Gemeente Ede, het HvA cultuurfonds, de Stichting Binnenstadsmanagement Ede, Astrant en de gidsen van rondleidingenede.nl zijn drie routes opgesteld met elk een eigen karakter.