Ede Marketing lanceert Zomercampagne: Blijf Ede Ontdekken

EDE – Edenaren, vakantievierders en bezoekers krijgen komende maanden op een creatieve en actuele manier informatie en inspiratie aangeboden voor een verblijf in Ede. Dit gebeurt met de zomercampagne ‘Blijf Ede Ontdekken' die is opgezet door Ede Marketing, samen met partners en de Gemeente Ede. De eerste uitingen zijn zichtbaar vanaf begin augustus via offline en online media en op diverse locaties. 

Ontdek Ede in 24 of 48 uur

De campagne richt zich op de inwoners en de vakantiegangers die zich al bevinden in de gemeente Ede. De campagne start in de eerste week van augustus en loopt tot oktober. Centraal in deze campagne staat het op ontdekkingstocht of op avontuur gaan in Ede. 

Avonturengids Ede

Met een heuse avonturengids krijgen bezoekers en bewoners concrete tips om op ontdekkingsreis te gaan in de gemeente Ede. In deze gids staan suggesties om Ede te ontdekken in 24 uur of in 48 uur. Daarnaast is de gids aangevuld met leuke tips, bestaande uit een mix van toeristische highlights en de wat minder bekende plekjes. De gids wordt vanaf de eerste week van augustus verspreid via alle toeristisch recreatieve bedrijven en organisaties en is te downloaden via bezoek-ede.nl/ontdekken.

#BlijfEdeOntdekken

In die periode van de campagne is er fysieke zichtbaarheid via onder meer A0-borden langs de weg, abri posters, digitale reclameborden en posters bij diverse toeristische locaties. Ook de uitagenda in Ede Stad is in lijn met de campagne en verschijnt in augustus en september elke twee weken. Online is er de speciale website bezoek-ede.nl/ontdekken en wordt #BlijfEdeOntdekken ondersteund door advertenties breed ingezet op social media. 

Influencers bezoeken Ede

Op uitnodiging van Ede Marketing gaan komende weken ook drie influencers het gebied ontdekken. Zij krijgen elk een ontdekkingstocht passend bij de doelgroep van hun website en naar het thema: ‘Actief & Natuur’, ‘Cultuur & Culinair’ en ‘Op pad met kinderen’. Diverse toeristisch-recreatieve locaties in Ede zullen bij hen op het programma staan. 

Expeditie Aardbol ontdekt Ede in 24 uur

Voor de zomercampagne #BlijfEdeOntdekken ging Expeditie Aardbol op avontuur in Ede. Met een programma boordevol cultuur, natuur en culinaire hoogstandjes ontdekte zij gemeente Ede. Uiteraard kon de bloeiende heide, Het Nationale Park De Hoge Veluwe met het Kröller-Müller Museum en de kleurrijke street-art niet ontbreken. Benieuwd hoe zij het heeft ervaren? 

Foto: Expeditie Aardbol bij Jorisbrood

Lees het reisverslag

Outdoor Dichtbij op pad in Ede

Monique van Outdoor Dichtbij ontdekte de gemeente Ede op een avontuurlijke manier voor de zomercampagne #BlijfEdeOntdekken. In haar programma stond actief op pad centraal. Met een wandeling via de Heidebloemplas naar De Mossel, een mentocht langs de bloeiende heide, een wildwandeling in de schemer én een mountainbiketocht ontdekte zij Ede op een actieve manier. Benieuwd naar haar verhaal?

Foto: Outdoor Dichtbij - Wilde paarden

Lees het reisverslag

Gezin op Reis ontdekt Ede in 24 uur

Eind augustus is Tikva samen met haar 8-jarige dochter 24 uur op pad gegaan in Ede voor de zomercampagne #BlijfEdeOntdekken. Haar programma zat boordevol natuur, kidsproof-activiteiten en een stukje militaire historie. Zo gingen ze mee met de Wildkanseltocht van Natuurcentrum Veluwe, bezochten het Kijk en Luistermuseum in Bennekom, wandelden over het Wekeromse Zand en speelden in de gloednieuwe speeltuin bij het Uilenbos in Lunteren. Lees meer over haar ervaringen!

Foto: Gezin op Reis - Wekeromse Zand

Lees het reisverslag

Ede laten ontdekken

“Juist nu willen we bewoners en bezoekers extra laten zien dat het vrijetijdsaanbod in Ede weer open is. We willen bewoners inspireren om er weer op uit gaan in hun eigen gemeente en bezoekers het diverse aanbod van Ede laten ontdekken. Dit gebeurt in de campagne vanuit vijf thema's: Natuur, Cultuur, Actief, Culinair en Shoppen. Daarnaast is de militaire historie een belangrijk onderwerp voor Ede, vooral in de nazomer met de Airborne luchtlandingen en herdenking”, aldus Daan Berends, directeur Ede Marketing. “Deze zomer kiezen veel mensen voor een vakantie op de Veluwe en wij willen maar wat graag laten zien wat Ede hen allemaal te bieden heeft.”

XON Nieuws: Ede voorbereid op zomerseizoen

Het is vakantietijd en veel toeristen uit binnen- en buitenland komen naar de gemeente Ede om te genieten van een welverdiende vakantie. De gemeente Ede heeft deze gasten genoeg te bieden. Volgens Ede Marketing is de gemeente klaar voor een mooi toeristenseizoen.

Ede is voorbereid op zomerseizoen
  • Ede is voorbereid op zomerseizoen