Ede - Beste Binnenstad 2020?

Ede in finale verkiezing Beste Binnenstad 2020

Ede is doorgedrongen tot de finale van de verkiezing Beste Binnenstad van 2020. Ede strijdt nu nog met Woerden om de titel in de categorie middelgrote binnensteden. De keuze voor Ede is gevallen op basis van het bidbook, een speeddate en de data uit de Binnenstadsbarometer

Enkele punten die de jury doorslag geven om Ede te benoemen als finalist zijn de herinrichting van het Marktplein in Ede en de vergroening van de binnenstad. Beide finalisten worden eind april bezocht door de jury en beoordeeld op zes thema's: Economie, Veerkracht, Inclusiviteit, Identiteit, Governance en Levendigheid. In het najaar worden de winnaars bekend gemaakt en wordt duidelijk welke binnensteden de titel Beste Binnenstad 2020 de komende drie jaar mogen dragen.

Over de verkiezing Beste Binnenstad 2020

Ede werd begin januari 2020 genomineerd voor de titel Beste Binnenstad 2020 door het Platform Binnenstadsmanagement. In deze eerste ronde van de verkiezing nam Ede het op tegen de middelgrote steden Alphen aan den Rijn, Deventer, Hoogeveen, Middelburg, Roermond, Sneek, Tiel, Uden en Woerden.

Het doel van de Verkiezing is de samenwerking tussen de partijen (ondernemers, bewoners, vastgoedeigenaren, gemeente, cultuur, etc.) in de binnenstad te vergroten en te versterken, op een unieke en positieve manier aandacht te vragen voor de binnensteden van Nederland en de ontwikkeling van binnensteden te stimuleren. De titel zelf, maar ook het proces naar de titel Beste Binnenstad biedt nieuwe kansen voor deelnemers en winnaars in zowel de beeldvorming van de binnensteden als de samenwerkingsverbanden in de binnensteden. 

Platform Binnenstadsmanagement stimuleert en professionaliseert de samenwerking in centrumgebieden in Nederland. Het onafhankelijk platform ondersteunt en organiseert professionele samenwerking in binnensteden en centrumgebieden, met als doel het vitaal, leefbaar en economisch aantrekkelijk houden van de binnensteden.