Internationale touroperators ontdekken herdenkingstoerisme Ede

EDE – Ede Marketing heeft op 10 februari de Airborne Regio virtueel vertegenwoordigd op het jaarlijkse Liberation Route Europe (LRE) Forum. Internationale touroperators maakten kennis met het aanbod aan herdenkingstoerisme rondom de Tweede Wereldoorlog in de Airborne Region, zodat zij dit kunnen opnemen in hun programma's.

Tijdens dit 3-daagse online event werd nagedacht over nieuwe vormen van herdenken. Aangezien 2020 in het teken stond van 75 jaar Vrijheid, werd tijdens dit forum gekeken naar de toekomst om samen nieuwe vormen van herdenking te creëren. Het LRE Forum 2021 heeft tot doel partners en belanghebbenden te betrekken bij het ontwikkelen van nieuwe ideeën en praktijken.

Arrangementenaanbod herdenkingstoerisme 
Ede Marketing ontwikkelt nog dit jaar een arrangementenaanbod, zodat inwoners en bezoekers straks makkelijker jaarrond een activiteit in Ede kunnen plannen. Bij de ontwikkeling en promotie van de arrangementen wordt uiteraard rekening gehouden met wisselende RIVM-maatregelen.

Op Bezoek-Ede.nl worden activiteiten van verschillende ondernemers gebundeld. Deze arrangementen zijn direct te boeken, zowel op individuele basis als voor kleine groepen. Dit gebeurt voor diverse thema's, waaronder natuur, cultuur én militaire historie.

Voor militaire historie hebben verschillende partijen al tijdens het LRE-forum aangegeven interesse te hebben. Het gaat om onder meer een Duitse fietstouroperator, een Engelse motor touroperator en een Nederlandse bus-touroperator.