Kom wild ontdekken in Ede

EDE - De herfst is het perfecte seizoen om de natuur in de gemeente Ede te komen ontdekken. Geniet al wandelend van de prachtige kleuren in de bossen of doe mee met één van de vele wildactiviteiten. Proef de smakelijke wildgerechten en luister naar het geluid van burlende herten. Trek er deze herfst op uit met 5 wildtips en ga zelf wild kijken, proeven én kopen.

Top 5 wildtips in Ede - 1. wandelen

Met een oppervlakte van maar liefst 32.000 hectare en de meest diverse natuurgebieden van Nederland is er voor wandelaars genoeg te ontdekken en genieten in en rond Ede. Geniet van de afwisselende natuurgebieden, de herfstkleuren, wildspotlocaties en mooie rustpunten. Kies voor een kinderwandeling, één van de 11 Klompenpaden, verken het Middelpunt van Nederland, maak een wandeling met een gids of ga zelf op pad en volg één van de vele uitgestippelde routes.
Tips:
Wandelen in Ede

2. Op pad met de boswachter

Ga in het najaar met de boswachter op pad. De bossen zijn prachtig en de bronsttijd is spectaculair. Het burlen van de mannetjes is zeker een aanrader om mee te maken. Tijdens de bronsttijd worden speciale excursies georganiseerd. Ook na de bronsstijd is er nog genoeg wild te spotten. De boswachter of gids neemt je graag mee.
Tips:
Wandel & Lunch met het SmaakPark
Natuurcentrum Veluwe wildkanseltocht

3. Spot de Big Five

De herfst is het perfecte moment om de Gelderse Big Five te spotten. Ga op zoek naar edelherten, reeën, zwijnen, vossen en moeflons. Wandel of fiets ook eens naar een wildobservatiepost, want de kans dat je hier wild spot is erg groot. Het zijn prachtige plekken midden in de natuur waar je even kunt uitrusten en volop kunt genieten.
Tips:
Speuren naar sporen
Wildfietstocht met Veluwe gids

4. Proef de smaak van Ede!

Het najaar staat ook in het teken van wild proeven in Ede. Dit is dé tijd van wildgerechten als een Veluwse stoofpot of wildbraad. Ede ligt bovendien in het hart van de Foodvalley; de regio waar dagelijks hard wordt gewerkt aan de voedselvoorziening van morgen. Extra bijzonder zijn de streekproducten. Volg een Smaakfietsroute en shop lokaal bij de boer of landwinkel.
Tips:
Wandel & Lunch (eetbare planten) SmaakPark
Hoge Veluwe: Wild, wijn en wandelen