Natuurcentrum Veluwe is nieuwste VVV Informatiepunt Ede

Natuurcentrum Veluwe laat bezoekers graag zien welke waardevolle natuur- en cultuurterreinen er in de gemeente Ede liggen. Het doel is dat iedereen kan genieten van deze landschappen en de unieke en rijke natuur. Natuurcentrum Veluwe is het nieuwste officiële VVV Informatiepunt in de gemeente Ede. Daarnaast hebben ze een nieuwe overzichtelijke website gelanceerd in nauwe samenwerking met Ede Marketing.

Natuurcentrum Veluwe is een vertrekpunt voor excursies en rondleidingen en er is allerlei informatie te vinden over natuurgerichte activiteiten zoals wandelen, fietsen en een bezoek aan de wildkansel. Natuurcentrum Veluwe ligt aan de rand van de Ederheide op de landbouwenclave "De Hindekamp". De afwisseling van heidevelden, bossen, poelen en plassen zorgt hier voor een rijke flora en fauna. 

VVV Informatiepunt bij de heide

Natuurcentrum Veluwe is sinds dit najaar officieel een VVV Informatiepunt. Bezoekers vinden er een uitgebreid assortiment toeristische informatie. Medewerkers van het Natuurcentrum informeren bezoekers over bijzonderheden in de buurt, Ede en omgeving. Er zijn routes, souvenirs en streekproducten verkrijgbaar. Natuurcentrum Veluwe heeft daarmee een nog belangrijkere functie als route-knooppunt en rust-tussenstop.

NatuurcentrumVeluwe.nl

Sinds 1 november heeft Natuurcentrum Veluwe een nieuwe website. Via deze website kunnen bezoekers meer lezen over het natuurcentrum, de activiteitenagenda raadplegen en activiteiten en arrangementen boeken. 

De wolf in Ede?

De terugkeer van de wolf in Nederland staat bij Natuurcentrum Veluwe hoog op de agenda. De wolf leeft op de Veluwe en is zelfs gesignaleerd in Ede. Deze terugkeer van de wolf in Nederland is voor Natuurcentrum Veluwe een goede reden om meer over het dier te vertellen. Experts bij Natuurcentrum Veluwe: “We hebben zo'n 140 jaar zonder wolf geleefd in Nederland, maar is toch op eigen kracht teruggekomen. Het dier heeft het hier goed naar zijn zin tussen de herten, reeën en zwijnen. De wolf is de schakel die ontbrak in de voedselketen. Deze is nu compleet. De wolf is bovendien een nuttig dier. Zo zorgt hij voor ziekte onderdrukking bij dieren en dat leidt weer tot minder afschot van het Veluws wild". Tijdens speciale lezingen en een aanstaande wolvententoonstelling hebben bezoekers de kans om alles over het dier te weten te komen. Deze tentoonstelling is begin 2021 te zien bij Natuurcentrum Veluwe, als corona-maatregelen het toelaten.

Meer informatie:
Natuurcentrum Veluwe: www.natuurcentrumveluwe.nl
Bezoek-Ede: www.bezoek-ede.nl/natuurcentrum-veluwe