Nieuwe website EdeCentrum.nl helpt ondernemers

EDE – Het aanbod van winkels, horeca en online shoppingmogelijkheden in het centrum van Ede wordt vanaf nu duidelijk gepresenteerd met de vernieuwde website www.edecentrum.nl. De website heeft als doel om lokale ondernemers te steunen en groeit komende tijd verder uit naar meer aanbod en mogelijkheden. De uitrol van dit project is een samenwerking van Stichting Binnenstadsmanagement Ede (SBE), Gemeente Ede en Ede Marketing.

Online aanbod winkels en horeca in Ede 
Op www.edecentrum.nl zijn veel winkels en horecagelegenheden te vinden. Hierin is een selectie te maken op basis van branche of dienst. Bezoekers kunnen via de winkelpagina direct doorklikken en een online bestelling plaatsen of een ‘private’ winkelbezoek inplannen. Dankzij een samenwerking met www.fietskoeriers.nl worden online bestellingen dezelfde dag nog op een duurzame manier bezorgd. 

Samen voor veilig winkelen 
Aanleiding voor de lancering van deze vernieuwde website is het steunen van lokale ondernemers in Ede. “Juist in deze moeilijke tijd willen wij ondernemers en bewoners graag helpen”, geeft Ernst Steinmeier, voorzitter van Stichting Binnenstadsmanagement Ede (SBE), aan. “Op deze manier zorgen we er samen voor dat iedereen lokaal en veilig in Ede kan winkelen, zowel online als offline.” 

Online ondersteuning ondernemers

“Dit digitale initiatief biedt mooie kansen voor ondernemers in Ede Centrum. Het is wel belangrijk dat de eigen online presentatie van bedrijven ook goed is opgezet. Met name bij kleinere bedrijven is daar nog veel winst te behalen”, voegt Jacquelien Lorkeers, directeur van Ede Marketing, toe. “Daarom is een training, gecombineerd met praktische ondersteuning en advies opgezet in overleg met de Gemeente Ede en SBE. Dit traject wordt uitgevoerd door MKB DigiLab Foodvalley en het online-team van Ede Marketing. 

Groen & gastvrij Ede 
De nieuwe website is een onderdeel van een grotere campagne om het winkel- en horeca-aanbod in Ede Centrum goed op de kaart te zetten bij bewoners en bezoekers. De afgelopen tijd is veel geïnvesteerd in de uitstraling van het centrum van Ede. Dit om een werkelijk bezoek extra aangenaam te maken, de leegstand tegen te gaan en het centrum toekomstbestendig te maken. Het vergroenen van het centrum is één van de belangrijkste ambities. Zo is het Marktplein, Kuiperplein, Maandereind, Grotestraat en Doelenplein zichtbaar opgeknapt. Met daarbij ook de vernieuwde Parklaan, het Kazerneterrein/De Mauritskazerne met het World Food Center en het geplande Station Ede-Wageningen in 2023, wordt ook de bereikbaarheid van Ede vergroot en nog aantrekkelijker.