Veluwe populairste vakantiebestemming 2019

De Veluwe was in 2019 het meest in trek bij de Nederlandse vakantiegangers. Dit blijkt uit het jaarlijkse ContinueVakantieOnderzoek (CVO) van NBTC-NIPO naar het vakantiegedrag van Nederlanders. Daarmee is de Gelderse regio populairder dan de Noordzeebadplaatsen en de Groningse, Friese en Drentse zandgronden. 

In 2019 hielden Nederlanders ruim 1,7 miljoen vakanties op de Veluwe en de Veluwerand. Dat is een groei van 16,3 procent ten opzichte van een jaar eerder. Nederlanders hielden vorig jaar 2,6 miljoen vakanties in Gelderland. Ze gaven daarbij 495 miljoen euro uit, 42 miljoen euro meer dan een jaar eerder. Dat betekent dat de vakantiegangers gemiddeld meer zijn gaan uitgeven per vakantie en overnachting. 

Ede op de Veluwe

Ede ligt op de westflank van de Veluwe en beslaat zo'n 32.000 hectare. Binnen dit grondgebied liggen de dorpen Ede, Bennekom, Deelen, Ederveen, Harskamp, Hoenderloo, De Klomp, Lunteren, Otterlo en Wekerom en enkele buurtschappen. Meer over Ede en de dorpen... 

Internationale aandacht voor de Veluwe

Ook internationaal is de Veluwe in trek. Zo tipte de - wereldwijd populaire - reisgids Lonely Planet afgelopen jaar het Nationale Park de Hoge Veluwe en het Kröller-Müller Museum. 

Kijk voor meer info over de populariteit van de Veluwe op Visit Veluwe