200 km aan ruiter- en menroutes in kaart

EDE – In opdracht van de Gemeente Ede en met medewerking van de gemeenten Renkum en Wageningen is door Ede Marketing een nieuwe ruiter- en menkaart opgesteld. Deze kaart beslaat het totale netwerk en omvat zo’n 200 km aan ruiter- en menroutes, inclusief een aanrijroute naar het Nationale Park de Hoge Veluwe. De kaarten zijn vanaf nu te koop voor € 6,95 bij diverse verkooppunten in het gebied. 
 

200 kilometer aan ruiter- en menroutes in Ede

De afwisselende natuur in en rondom Ede leent zich uitstekend om met een paard erop uit te gaan. Er is een netwerk van maar liefst 200 km aan ruiter- en menpaden in een aaneengesloten natuurgebied met afwisselende bospaden, brede zandpaden en heel verschillende landschappen zoals bos, heide, velden, akkers en stuifzand. Bovendien zijn bijna alle paden onverhard.

Koppeling met routes in Renkum en Wageningen 

Het ruiterpadenstelsel is door middel van knooppunten verbonden. Met de knooppunten op de routekaart stel je eenvoudig een route samen. De routes zijn te koppelen aan de ruiternetwerken in Renkum en Wageningen. Op de kaart zijn eveneens vier themaroutes opgenomen (11,5 tot 35 km). Daarnaast is de kaart ook voorzien van praktische informatie als knooppunten, wild zien, diverse tips, overnachtingsadressen en rustplekken. 


Verbeterd routenetwerk voor ruiters en menners 

Het verbeterde routenetwerk heeft goede startlocaties, parkeerplaatsen voor paardentrailers, overnachtingsmogelijkheden voor ruiters en paarden en aanbindplekken langs de route waar je een hapje of drankje kunt nuttigen. De aanleg van het nieuwe ruiter- en mennetwerk begon in 2021. Naast het plaatsen van palen en bebording, zijn op diverse plaatsen verbeteringen aangebracht aan de bestaande ruiterpaden. Ook is gewerkt aan de informatiepanelen en parkeerplaatsen. 

Meer informatie over paardrijden in Ede:
Bezoek-ede.nl/paardrijden

Verkoopadressen ruiter- en menroutekaart Ede 

De routekaart is gemaakt van water-, vet- en scheurvast papier en is voor € 6,95 te koop via diverse verkooppunten: 

Ede: 
VVV Informatiepunt Cultura 
VVV Informatiepunt Natuurcentrum Veluwe 
Boek en Buro
Bennekom: 
VVV Informatiepunt Boekhandel Novita 
Otterlo: 
VVV Informatiepunt Novy de Vakman
Boerderij Mossel
Wouter Hazeleger 
Harskamp:
VVV Informatiepunt Prima 
Lunteren: 
VVV Informatiepunt The Read Shop 
Stal 't Lage Veld
Wageningen:
Toeristeninformatiepunt Boekhandel Kniphorst 
De Gastwei
Barneveld: 
Boekhandel Romijn 
Wolfheze: 
Henriëtte Hoeve