Campagnes

We zetten ons in om bezoekers te verleiden een bezoek aan de gemeente Ede te brengen en om Ede verder op de kaart te zetten. Niet alleen voor een kort bezoek, maar ook voor een weekendje weg of (langer) verblijf. Maar ook om nog eens terug te komen. Hiervoor werken wij met gerichte campagnes en inzet van van de juiste promotiemiddelen. Hieronder vind je een overzicht van de aankomende campagnes, reeds afgeronde campagnes en de behaalde resultaten. 

Interesse in een samenwerking rondom één of meerdere campagnes?

 

Bekijk onze mediakit

Edese Adventskalender

Alle ondernemers in de gemeente Ede kunnen meedoen met de online Edese Adventskalender. Gedurende 24 dagen brengen we de leukste waardebonnen, activiteiten, arrangementen, belevenissen, cadeaupakketten of typisch Edese souvenirs onder de aandacht. Iedere dag maakt een winnaar kans op mooie prijzen om gemeente Ede te ontdekken. Deelname is gratis; alle ondernemers in de gemeente Ede kunnen prijzen weggeven om de Adventskalender te vullen.

Doe mee!

Wildcampagne

De herfst is het perfecte seizoen om de natuur en het wild in de gemeente Ede te komen ontdekken. Met deze campagne willen we Ede op de kaart zetten als dé wildregio van Nederland. Hierbij focussen we op wild kijken (spotten), wild proeven (menu’s) en wild kopen (winkels). Het belangrijkste doel van de campagne is om de zichtbaarheid van het wild-aanbod en de ondernemers in de regio te vergroten en op die manier meer bezoekers te trekken.

Gekoppeld aan deze campagne wordt ook deelgenomen aan de nationale herfstcampagne van Visit Veluwe met o.a. publicaties in landelijke tijdschriften. 

Bekijk de factsheet

Smaakfietsroutes

Fietsen in Ede is eindeloos fietsplezier voor gezinnen, tourfietsers, racefietsers, mountainbikers en... met de smaakfietsroutes ook geschikt voor fijnproevers! Met deze campagne richten we ons op het vermarkten van de smaakfietsroutes in de gemeente Ede en de ondernemers aan deze routes. 

Het belangrijkste doel van de campagne is om de zichtbaarheid van de routes en de ondernemers te vergroten en op die manier meer bezoekers aan te trekken.

Meer informatie

Week van de Stenen Winkel

Stenen winkels maken de steden en dorpen waar we wonen een stukje mooier. Winkelen met je favoriete shopmaatje, producten zien, proeven of aanraken, verrast worden door een goed advies... het kan allemaal in de winkels in de buurt. Om lokale stenen winkels te steunen en hun kracht te vieren, vindt van 8 tot en met 14 mei de 'Week van de Stenen Winkel' plaats. In deze week doen een aantal lokale stenen winkels in de dorpen in de gemeente Ede iets bijzonders voor hun klanten. Zo vieren ze samen met hun klanten dat de deuren van de winkel open staan. 

Met een overkoepelende campagne in lokale kranten en via online uitingen versterken wij de acties en initiatieven van lokale winkeliers en winkeliersverenigingen. Via de website bezoek-ede.nl/dorpen worden per dorp de individuele acties uitgelicht. In de Ede Stad en Lunterse Krant worden advertenties geplaatst. Van 8 - 14 mei hangen door de hele gemeente A0-posters en zijn de uitingen op de digitale schermen zichtbaar. Deze campgne wordt aangevuld met Facebook/Instagram- en Google Adscampagnes. 

Bekijk de resultaten

Evenementen in de gemeente Ede

Resultaten voorgaande campagnes

 • 2022

  In 2022 hebben we diverse campagnes gevoerd, waaronder de Smaakfietsroutes, Woest&Bijster en een vervolg op de Edese Adventskalender. Bekijk hier een overzicht van de resultaten. 

  2022
 • 2021

  In 2021 hebben we diverse campagnes gevoerd, waaronder de eerste Edese Adventskalender, zomercampagne Blijf Ede Ontdekken en Cultuurmaand Ede. Bekijk hier een overzicht van alle campagnes in 2021 en de resultaten. 

  2021
 • 2020

  In 2020 hebben we diverse campagnes gevoerd voor, onder meer, Wild & Wandelen, Airborne en Support Your Locals Ede. Een overzicht van de campagnes en de resultaten:

  2020
 • 2019

  In 2019 zijn we gestart met drie campagnes: het NK Wielrennen, Militaire Historie en Wild & Wandelen. Bekijk ze hier:

  2019