Bijeenkomsten

(Her)ontdek Ede Centrum!

Speciaal voor medewerkers in de toerisme- en recreatiesector organiseren we op woensdagochtend 17 april 2024 een ontdekkingstocht door Ede Centrum. Sfeer proeven, mooie plekken en activiteiten ontdekken en smakelijke horeca bezoeken staan hierin centraal. Het centrum van Ede heeft veel te bieden, zeker na de opknapbeurt van de afgelopen jaren. Aanmelden kan tot uiterlijk 10 april. Deelname is gratis en je mag een collega meenemen. 

Programma & aanmelden

Ondernemersbijeenkomst

Op maandag 30 oktober organiseerde de Gemeente Ede, in samenwerking met Ede Marketing, een ondernemersbijeenkomst voor ondernemers in de toeristisch-recreatieve sector. De bijeenkomst vond plaats bij Hotel de Werelt in Lunteren. Tijdens de bijeenkomst gingen circa 50 ondernemers uit de hele gemeente met elkaar in gesprek over de ambities voor de komen jaren, 80 jaar Airborne in 2024, toeristenbelasting en het nieuwe uitvoeringsprogramma Toerisme & Recreatie. Kon je er niet bij zijn of wil je de presentaties nog eens terugkijken? 

Download presentatie 80 jaar Airborne

Download presentatie Uitvoeringsprogramma Recreatie & Toerisme

Ede Academy voor jongeren

Op woensdag 27 september kregen vijf enthousiaste event-organisatoren uit de gemeente Ede online marketingtips tijdens de Ede Academy. Doel was om de nu al populaire, lokale feesten nóg beter bij de gewenste doelgroep onder de aandacht te krijgen. 

De bijeenkomst was één uit een serie die is opgezet door Cultura Ede, Gemeente Ede en Astrant. De meetings zijn er om jongeren te helpen bij allerlei vragen die ontstaan rondom de organisatie van een evenement. Daarbij komen onderwerpen aan bod als vergunningen, veiligheid, faciliteiten, benodigdheden en online marketing.

Bijeenkomst zakelijk toerisme

Afgelopen week nodigden we een 15-tal ondernemers en organisaties in zakelijk toerisme uit bij de Mauritskazerne in Ede. Tijdens deze bijeenkomst gingen we met elkaar in gesprek over de kansen, mogelijkheden, ambities en uitdagingen voor zakelijk toerisme in de gemeente Ede. Dit leverde veel enthousiasme en input op van de deelnemers. Voor ons nu een mooi vertrekpunt om deze tak verder op de kaart te gaan zetten! Wordt vervolgd...

Vervolgworkshops Ede Academy

In oktober en november werd de Ede Academy voortgezet met drie vervolgworkshops voor 18 medewerkers van diverse amateurkunstverenigingen. In deze sessies werd verder ingegaan op Pers & PR en Vormgeving, Beeldgebruik en Filmen met je smartphone.

Met de workshops hebben we verenigingen een stukje verder op weg geholpen met hun (online) zichtbaarheid en professionalisering. De deelnemers vonden de vervolgworkshops erg nuttig en beoordeelden dit gemiddeld met een 8,5.

Ondernemersbijeenkomst 15 november 2022

Op dinsdag 15 november 2022 organiseerden we in samenwerking met de gemeente Ede een ondernemersbijeenkomst voor recreatie-ondernemers bij het SmaakPark in Ede. Tijdens deze bijeenkomst heeft David de Bruijn (World Food Center) een update gegeven over de World Food Experience, vertelde Daan Berends (directeur Ede Marketing) over het samenwerken aan food-profilering en een vooruitblik naar 2023 en presenteerde Saskia de Heij (gemeente Ede) de plannen voor het nieuwe programma Recreatie en Toerisme. 

Kon je niet bij de ondernemersbijeenkomst zijn of wil je de presentaties nog eens terugkijken? Download ze via onderstaande links:

Instameet

Ter promotie van het Kröller-Müller Museum en Woest&Bijster organiseerden we in de zomer van 2022 een Instameet*. 

  • Op 24 augustus bezochten 10-15 leden van de groep 40plusvriendinnen het Kröller-Müller Museum en de Woest&Bijster route in Otterlo.
  • Op 28 augustus bezochten 20 leden van Instameetholland het Kröller-Müller Museum en de Woest&Bijster route in Bennekom.

De deelnemers maakten de hele dag foto's en deelden deze via Instagram met hashtags en vermeldingen van de locaties. Aan het eind van de dag ontvingen zij de Bezoek Ede-goodiebag met informatie en producten van deelnemende partners, waaronder Het Nationale Park De Hoge Veluwe, het Kröller-Müller Museum, Boerderij Mossel, Feelgood Madeleines en Woest&Bijster. Via onze social media kanalen (Facebook en Instagram van Bezoek Ede) hebben wij deze beelden gedeeld.

*Een get-together van influencers om foto's en video's te maken van een locatie, merk, product of dienst.

Ede Academy voorjaar 2022

In het voorjaar van 2022 zijn Cultura, de Cultuurmakelaar van de gemeente Ede en Ede Marketing gestart met de gratis basiscursus en workshop (online) marketing. Tijdens vier workshops van 2 uur gaan ruim 35 deelnemers aan de slag met de basisbeginselen van (online) marketing. 

De workshops zijn bedoeld voor publiciteits- en/of marketingmedewerkers in de culturele sector binnen de gemeente Ede met als doel om hen te informeren over de verschillende elementen van publiciteit, promotie en marketing. Ook de mogelijkheden voor low-budget promotie en tips en trucs komen aan bod.  

Meer informatie
Workshop website vindbaarheid door Ede Marketing voor de Ede Academy