Trainingen

Speciaal voor medewerkers in de toeristisch-recreatieve branche zijn diverse trainingen en workshops opgezet om kennis van de regio te verbreden of te verdiepen. Hieronder hebben we een aantal interessante opties voor je op een rij gezet. 

Gastheer van het Landschap - IVN

IVN Natuureducatie heeft voor recreatieondernemers het programma 'Gastheer van het Landschap' opgezet. IVN is de grootste opleider in natuurbeleving en biedt ondernemers uitgebreide cursussen tot natuurbelevingsexpert. Ook vind je hier online cursussen om je klaar te stomen tot kenner en gastheer van jouw landschap. Als Gastheer van het Landschap vergroot je je gebiedskennis en word je onderdeel van een uitgebreid netwerk zodat je jouw gasten een optimale natuurbeleving kunt bieden. 

Meer informatie

Vitale Vakantieparken

IVN Gelderland en Stichting Landschapsbeheer Gelderland organiseren regelmatig cursussen, workshops en trainingen voor recreatieondernemers, in het kader van het programma Vitale Vakantieparken. Het programma is een samenwerking van elf Veluwse gemeenten en de provincie Gelderland. Ze werken samen met recreatieondernemers en diverse partners aan vraagstukken op en rond vakantieparken. Vitale Vakantieparken richt zich vooral op het ontwikkelen en realiseren van instrumenten en initiatieven die gemeenten en anderen helpen bij de uitvoering. Zo werken ze samen aan een kwalitatief goed aanbog van parken waar gasten graag verblijven. 

Meer informatie en aanmelden

Online cursussen voor erfgoedvrijwilligers

Ben je zelf vrijwilliger, werk je met vrijwilligers of zit je in het bestuur van een stichting? Via de website erfgoedvrijwilliger.nl worden diverse online cursussen aangeboden over veelvoorkomende onderwerpen of uitdagingen in de erfgoedwereld. De cursussen zijn gratis te volen en worden aangevonden in samenwerking met Leer je Erfgoed. Ook zijn er diverse factsheets en filmpjes te vinden die je de benodigde informatie geven. 

Naar de online cursussen

Visit Veluwe trainingen

Via Visit Veluwe kunnen alle front-officemedewerkers op de Veluwe gratis deelnemen aan online kennistrainingen. De trainingen zijn opgezet om medewerkers van toeristisch-recreatieve bedrijven te ondersteunen in hun kennis over de regio. Speciaal voor alle medewerkers die regelmatig vragen krijgen gasten bij een receptie naar tips voor een uitstapje in de regio, welke attracties ze kunnen bezoeken of welke musea er zijn, heeft Visit Veluwe de trainingen opgezet. Door deelname aan deze cursussen vergroten zij hun toeristische kennis over de regio.

Bekijk ook