5X wildtips in Ede

Kom wild ontdekken in Ede! 

De herfst is het perfecte seizoen om de natuur in de gemeente Ede te komen ontdekken. Geniet al wandelend van de prachtige kleuren in de bossen of doe mee met één van de vele wildactiviteiten. Proef de smakelijke wildgerechten en luister naar het geluid van burlende herten. Trek er deze herfst op uit met 5 wildtips en ga zelf wild kijken, proeven én kopen.


Top 5 wildtips in Ede:


Wild kijken

De herfst is het perfecte moment om de Gelderse Big Five te spotten. Ga op zoek naar edelherten, reeën, zwijnen, vossen en de das. Wandel of fiets ook eens naar een wildobservatiepost, want de kans dat je hier wild spot is erg groot. Het zijn prachtige plekken midden in de natuur waar je even kunt uitrusten en volop kunt genieten. Wil je de beste wildspot-tips? Ga dan in het najaar met de boswachter op pad. Er zijn meerdere georganiseerde excursies te boeken.
Tips:
Wild spotten in Ede
Speuren naar sporen
Natuurcentrum Veluwe wildkanseltocht

Wild proeven! 

Het najaar staat ook in het teken van wild proeven in Ede. Dit is dé tijd van wildgerechten als een Veluwse stoofpot of wildbraad. Proef de lekkerste gerechten in de vele wildrestaurants of koop zelf wild bij de specialisten. Ede ligt bovendien in het hart van de Foodvalley; de regio waar dagelijks hard wordt gewerkt aan de voedselvoorziening van morgen. Extra bijzonder zijn de streekproducten. Volg een Smaakfietsroute en shop lokaal bij de boer of landwinkel.
Tips:
Hoge Veluwe: Wild, wijn en wandelen
Hoge Veluwe: Open NK Culinair Wild BBQ 

Wild kopen

Op diverse locaties in de gemeente Ede kun je wild kopen. Zo biedt de Parkwinkel in Het Nationale Park de Hoge Veluwe de mogelijkheid om wild te kopen. Het vlees uit de pakketten van De Hoge Veluwe is van herten en wilde zwijnen die in het Park hebben geleefd. Ook diverse slagerijen in de dorpen verkopen wildspecialiteiten.

Wild & Wandelen

Met een oppervlakte van maar liefst 32.000 hectare en de meest diverse natuurgebieden van Nederland is er voor wandelaars genoeg te ontdekken en genieten in en rond Ede. Geniet van de afwisselende natuurgebieden, de herfstkleuren, wildspotlocaties en mooie rustpunten. Kies voor een kinderwandeling, één van de 11 Klompenpaden, verken het Middelpunt van Nederland, maak een wandeling met een gids of ga zelf op pad en volg één van de vele uitgestippelde routes.
Tips:
Wild & Wandelen in Ede
Wandelen in Ede
 

Wild-activiteiten   

Activiteiten volledig in de sfeer van wild proeven? Er staat een aantal gezellige fairs en wildbijeenkomsten op het programma. 
Tips: 
Hoge Veluwe: Wilde Weken
Outdoorfair Ede Goes Wild 
Burr’len bij de Koepel
Craeft ambachtsmarkt


Kijk voor meer tips op www.bezoek-ede.nl/wild-ontdekken