Kunstroute Woest & Bijster nu compleet met 19 locatie-kunstwerken

BENNEKOM - Woest&Bijster is een tweejaarlijks kunstfestival in de eeuwenoude en woeste landschappen van de Zuidwest Veluwe. Op dit moment vindt de derde editie van Woest&Bijster plaats, waarbij bezoekers fietsend op ontdekkingstocht gaan langs 19 kunstwerken. De werken staan in de natuurgebieden rondom Ede, Otterlo, Bennekom, Renkum en Wageningen. Het kunstfestival is nog te bezoeken t/m 30 oktober 2022. 

Voor deze derde editie is een mix van 19 vooraanstaande of jonge kunstenaars naar de Veluwe gehaald. De kunstenaars hebben de gebieden verkend en een werk gemaakt dat geïnspireerd is op de locatie. Dankzij de kunstwerken kijken bezoekers met andere ogen naar de eeuwenoude landschappen. In het Edese bos staat ‘Dansend licht’ van Joelle Snijders en tussen de bomen op de Ginkelse Heide waaien de mystieke Witte Wieven van Nadja Willems. Ook is het genieten van het schitterende uitzicht op de Planken Wambuis in Room with a view van Anne Huijnen en Anna de Jong (Polly’s Picture Show).

Kunst in het landschap
Woest&Bijster is dé plek waar kunst ontstaat in samenwerking met het landschap. Voor bezoekers staan er afwisselende fietstochten vol verrassende kunst op het programma. Onderweg genieten zij van de vele heidevelden, oeroude bossen en de grote verlaten stuifzandlandschappen. 

‘Artists in residence’ nu gereed
Vanaf de start van het festival hebben zes kunstenaars hun werk ter plekke opgebouwd voor publiek. Onder hen jong veelbelovend talent als Daan van der Pluijm en Marieke Sluijmer, maar ook het duo Aris de Bakker/Karola Pezarro (Akunzo). Deze ‘Artists In Residence’ tonen hun werken bij boerderij Mossel, in het Renkums Beekdal en op Landgoed Quadenoord. 

22-30 oktober: Theaterweek
In de week van 22-30 oktober 2022 vinden verschillende locatievoorstellingen plaats, met o.a. Hart van Veen, Kunstenaarscollectief Waterlanders en dans mimetheater Company TiNaNiNaNi. Ook staat er die week een sfeervolle tent in het centrum van Bennekom. De plek om de kunstenaars te ontmoeten, te genieten van een Woest&Bijster-diner, live muziek of na te praten over het festival. 

Routekaart 
De kunstwerken zijn tijdens het festival te bezoeken met behulp van een Routekaart. Deze is verkrijgbaar bij verkooppunten in de regio. Ook is daar het Infoboekje verkrijgbaar. 

Meer informatie: www.woestenbijster.nl