Tickets voor het Pegasus Wandelfestival vanaf nu te koop

Op zaterdag 24 september vindt het Pegasus Wandelfestival plaats, een culturele beleveniswandeling op en rondom de Hartenberg in Wekerom. Een programma vol theater, urban art, strips, poëzie en muziek daagt je uit om na te denken over thema's als moed, verzet, vrede en vrijheid. Tickets zijn vanaf nu te koop via bezoek-ede.nl/pegasus.

Verschillende routes

Er zijn verschillende routes op en rondom de Hartenberg. De culture belevenisroutes van 4 en 8 kilometer zijn geschikt voor alle leeftijden. De routes van 20 en 30 kilometer zijn voor de meer fervente wandelaars. Aan het eind van het Wandelfestival komt iedereen samen op het Vrijheidsplein. Daar vind je horeca, muziek en cultuur in en rondom het Openluchttheater.

Herdenken en bewegen gaan hand in hand op het Pegasus Wandelfestival. Je beleeft de geschiedenis en leert over de helden van toen

Wethouder De Pater

Toegankelijk voor rolstoelen en kinderwagens

Niet alleen het festival zelf maar ook de 4 kilometerroute is zeer geschikt voor ouders met kinderen. De route gaat uitsluitend over verharde paden en is daarmee toegankelijk voor kinderwagens en rolstoelen. Tussen 10.00 en 14.00 uur staan twee rolstoelbusjes klaar op de parkeerplaats van het Raadhuis in Ede (Bergstraat 4). Je kunt de auto gratis parkeren en met de rolstoelbus naar de Hartenberg in Wekerom gaan. Hier word je aan het begin van de belevenisroute afgezet.

Tickets en meer informatie

Tickets voor de 4 en 8 kilometerroutes zijn vanaf nu te koop via bezoek-ede.nl/pegasus. Kaartjes voor de 20 en 30 kilometer zijn op de dag zelf ter plekke te koop.  Deelname aan het Pegasus Wandelfestival kost 7 euro per persoon. Kinderen tot 14 jaar kunnen gratis meedoen.

Meer informatie
Op bezoek-ede.nl/pegasus vind je ook meer informatie over de verschillende routes en het programma langs de route en op het Vrijheidsplein. Ook het verhaal van Operatie Pegasus, de grote en gewaagde ontsnapping van de ondergedoken para’s na de mislukte Slag om Arnhem in 1944 is te lezen op deze site.

Airborne op weg naar Vrijheid, daar staan we met het Pegasus Wandelfestival bij stil.

Afsluiter van de Airborne-Ede maand

September is Airborne-maand in de gemeente Ede. Met verschillende herinneringsevenementen en culturele en educatieve dropzones eren we de helden van toen en nu. Met het Pegasus Wandelfestival sluiten we de Airborne Ede-maand op een bijzondere manier af.

Benieuwd naar het volledige programma van de Airborne-maand? Ga naar ede.nl/airborne

Het Pegasus Wandelfestival is een initiatief van de gemeente Ede, de Stichting RecreatieVeluwe Vallei - Ede (SRVV-Events) en Ede Marketing in samenwerking met woonzorgpark De Hartenberg.