Toeristisch-recreatief Ede klaar voor zomer 2021

EDE – Inwoners en bezoekers kunnen sinds de versoepelingen van 25 juni weer op ontdekkingstocht gaan in de gemeente Ede. Ook de reisrestricties vanuit Duitsland en België zijn grotendeels opgeheven, waardoor ook internationale bezoekers weer naar Ede trekken. Om bezoekers optimaal te informeren, zijn nieuwe informatiemiddelen toegevoegd. 

Ede Marketing informeert en inspireert bewoners en (regio)bezoekers over het diverse vrijetijdsaanbod via bezoek-ede.nl, Facebook, Instagram, een nieuwsbrief met tips en diverse publicaties in de media. Om bezoekers optimaal te informeren, zijn nieuwe informatiemiddelen toegevoegd: 

Uitagenda Ede Stad

Vanaf eind juni wordt ook maandelijks een uitagenda in de Ede Stad geplaatst. Elke laatste woensdag van de maand is op de gemeentepagina’s een selectie van de evenementen voor de komende maand te vinden. Dit aanbod verwijst door naar het uitgebreide overzicht op bezoek-ede.nl/agenda.

Duitstalige website 

Nu ook de grenzen met onze oosterburen opengaan, zullen meer Duitsers weer vakantie komen vieren op de Veluwe. Om hen optimaal te kunnen informeren is er vanaf 1 juli naast de website in het Nederlands en Engels ook een Duitstalige website met het aanbod in Ede: www.besuch-ede.de

Drukteradar 

Ook dit jaar staat de drukteradar, ontwikkeld door Visit Veluwe, op bezoek-ede.nl. Deze radar geeft live inzicht in drukke en rustige plekken in de regio. Daarmee kunnen bewoners en bezoekers zich beter informeren voordat ze op stap gaan voor een bezoek aan een van de toeristisch-recreatieve locaties en in de natuur in en rondom Ede.

Zomercampagne

Ede Marketing bereidt op dit moment samen met partners en de Gemeente Ede een zomercampagne voor. Hiermee zullen komende maanden Edenaren, vakantievierders en dagbezoekers steeds op een creatieve en actuele manier informatie en inspiratie krijgen. De eerste uitingen zullen eind juli te zien zijn.  


Foto: Jachthuis Sint Hubertus - Het Nationale Park de Hoge Veluwe