Uitvoeringsagenda toerisme en recreatie aangevuld

Aanvullende steunmaatregelen voor ondernemers vanwege de COVID-19 crisis

De toeristische en recreatieve sector wordt zwaar getroffen door de COVID-19 pandemie. De uitvoeringsagenda 2020-2021 toerisme en recreatie met de koersnotitie ‘Beleef het in Gelderland’ is tot stand gekomen voordat de gevolgen van deze crisis bekend werden. Daarom heeft de provincie deze uitvoeringsagenda nu aangevuld. 

Om de ondernemers te ondersteunen komen er vouchers beschikbaar voor het uitvoeren van vernieuwende bedrijfsideeën zoals het door kunnen voeren van de 1,5 meter maatregelen.Ook stelt de provincie een voucherregeling in, waardoor het mogelijk wordt om advies in te kopen bij accountants, bankiers, vastgoedadviseurs of specialisten in de mentale ondersteuning.

Er zijn al vouchers beschikbaar waarmee een ondernemer bijvoorbeeld subsidie kan krijgen voor het laten uitwerken van een groeistrategie. Om ondernemers tegemoet te komen, wordt het cofinancieringspercentage aangepast van 50% naar 20%. Ook de heropbouw van een onderneming valt nu onder deze regeling.

In de uitvoeringsagenda is verduurzaming van de toeristische en recreatieve sector een belangrijk thema. Alleen zijn investeringen zijn vaak stopgezet om financiële redenen. De provincie geeft daarom een extra impuls via bijvoorbeeld Green Key.Dat project op de Veluwe wordt verbreed naar andere gebieden in Gelderland. De kosten voor deelname zijn omlaag gebracht. Investeringen voor het behalen van de Green Key worden zwaar gesubsidieerd. 

De aanvullingen op de uitvoeringsagenda zijn aangedragen door de‘Taskforce Toerisme en Recreatie provincie Gelderland’. In de taskforce namen provincie Gelderland, Koninklijke Horeca Nederland Regio Gelderland, Hiswa Recron, Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen en Erfgoed Gelderland plaats. Er zijn ook gesprekken gevoerd met de gemeenten 

Lees verder voor een uitgebreide beschrijving van de aanvullende maatregelen in het digitale magazine van de provincie Gelderland.