'Wandelen en fietsen doet men het liefst in Gelderland'

Voor de Nederlander die in eigen land vakantie viert, heeft Limburg verreweg het meest te bieden, zo blijkt uit het Steden-Streken-Merkenonderzoek van Hendrik Beerda Brand Consultancy. Die provincie steekt met kop en schouders boven de andere provincies uit als het gaat om de kwaliteit van het verblijf en de blije sfeer. Drenthe, Gelderland en Zeeland zijn op afstand de beste alternatieven voor een vakantie in Limburg.  

‘Wat betreft natuurschoon scoort Limburg vergelijkbaar met Drenthe en Gelderland. Wandelen en fietsen doet men het liefst in Gelderland. De ruigheid van de natuur wordt aan Drenthe zo gewaardeerd en aan Zeeland uiteraard de kust. Een fijne vakantie draait echter in de eerste plaats om sfeer en een kwalitatief verblijf en daarop scoort Limburg veruit het best. Van de Limburgse natuur geniet men het liefst tijdens een autorit’, verklaart merkadviseur Hendrik Beerda.

Aantrekkelijkste vakantieprovincies in 2023 (+ positie in 2022)

 1. (1) Limburg
 2. (3) Drenthe
 3. (4) Gelderland
 4. (2) Zeeland
 5. (6) Friesland
 6. (8) Overijssel
 7. (5) Noord-Brabant
 8. (7) Noord-Holland
 9. (10) Groningen
 10. (11) Utrecht
 11. (9) Zuid-Holland
 12. (12) Flevoland

Bezoek Ede, hartje Veluwe in Gelderland  

De natuur in en rond de gemeente Ede is gevarieerd en daarom perfect om te ontdekken met de fiets, te paard of wandelend. Hier slingeren fiets-, wandel- en ruiterpaden door het afwisselende landschap. Laat je verrassen door hoogteverschillen, uitzichtpunten, paarse heidevelden en spot ondertussen meteen de Nederlandse Big Five; de vos, das, ree, het wilde zwijn en het edelhert!