Campagnes Ede Marketing 2020

Om Ede op de kaart te zetten, werken we met gerichte campagnes. In 2020 hebben we diverse campagnes gevoerd voor, onder meer, Wild & Wandelen, Airborne Ede en Support Your Locals Ede. Een overzicht van de campagnes en de resultaten in 2020:

Najaar 2020

#SupportYourLocals terug in Ede

Na de aangekondigde coronamaatregelen van 13 oktober jl. zet Ede Marketing - het eerder dit jaar geïntroduceerde - #SupportYourLocalsEde opnieuw in. Via de website bezoek-ede.nl/support-your-locals zijn allerlei creatieve, mooie en lekkere initiatieven van lokale ondernemers in heel gemeente Ede te vinden. Het gaat hierbij op dit moment vooral om initiatieven van horecabedrijven zoals het afhalen van gerechten en thuisbezorgservices.

Lees hier meer over de campagne

40 Dagen Eten uit de Streek

Van 3 oktober t/m 12 november hebben ruim 100 deelnemers aan de regionale challenge '40 Dagen Eten uit de Streek' meegedaan. Zij hebben 40 dagen lang voedsel uit de Regio Foodvalley gegeten. Dit gebeurde door middel van een wekelijkse streekbox vol verse en duurzame producten direct van de boer.

Het initiatief is ontstaan bij consumenten en producenten gezamenlijk. Ede Marketing is een van de initiatiefnemers en onderdeel van het projectteam. Zij zagen dat het belangrijk is om producent en consument dichter bij elkaar te brengen, juist nu.

Schaarste van voedsel en de verdeling van voedsel over de wereld is een probleem van grote omvang. Nederland en onze regio (regio Foodvalley) speelt hierin al jaren een grote rol. Wij beginnen met een regionale aanpak van deze uitdaging: 40 Dagen Eten uit de Streek. 

Lees meer over de challenge

Wild & Wandelen

In het najaar van 2020 haakt Ede Marketing in op Wild & Wandelen. Deze campagne sluit aan bij één van onze hoofdthema's: het actief beleven van de Veluwe. In het najaar staat wandelen hierbij centraal, in combinatie met wild en militaire geschiedenis.

Bekijk de resultaten

Airborne 2020

In het najaar van 2020 haakt Ede Marketing aan bij gemeente Ede rondom de Airborne Luchtlandingen en Herdenking. Dit jaar wordt deze anders ingericht vanwege de COVID-19 pandemie en herdenken we vanuit huis. Met een alternatief programma worden inwoners van de gemeente Ede opgeroepen om vanuit huis mee te herdenken.

Ede Marketing ondersteunt binnen de campagne 'Militaire Historie' alle (digitale) activiteiten rondom Airborne 2020. Daarnaast werkt Ede Marketing mee aan de structurele ontsluiting van 30 oorlogsverhalen uit Ede. Deze verhalen komen op panelen op verschillende locaties in Ede. Uitgebreidere informatie komt meertalig op Bezoek-Ede.nl te staan.

Ook worden samen met de gemeente wandel- en fietsroutes ontwikkeld die de militaire historie van Ede laten zien.

Airborne Ginkelse Heide Ede - BezoekEde

Zomer 2020

Dichtbij Ede

De campagne Dichtbij Ede is een vervolg op #SupportYourLocalsEde. In de campagne is aandacht besteed aan de (her)opening van horecagelegenheden, musea, retail en andere ondernemingen in gemeente Ede. Bezoekers en inwoners hoeven niet meer thuis te blijven, maar gaan ook nog niet ver weg. Voor deze doelgroepen is een campagne ingericht om bij hen alle initiatieven en uit- en thuisblijftips van lokale ondernemers onder de aandacht te brengen.