Campagnes Ede Marketing 2023

In 2023 hebben we diverse campagnes gevoerd, waaronder de derde editie van de Edese Adventskalender, Smaakfietsroutes en de Wildcampagne, maar ook voor externe partijen zoals Concours Hippique, de Uitmarkt, Zomerbries, Classico Boretti, Week van de Stenen Winkel en meer. Bekijk hieronder een overzicht van de campagnes en de behaalde resultaten. 

Interesse in een samenwerking rondom één of meerdere campagnes?

Bekijk onze mediakit

Edese Adventskalender

Van 1 t/m 24 december konden bezoekers elke dag een vakje omdraaien op bezoek-ede.nl en kans maken op prijzen van lokale ondernemers. Om zoveel mogelijk mensen te bereiken, zijn betaalde campagnes ingezet via Facebook, Instagram en Google. Deze advertenties bereikten in totaal 84.883 mensen. De meeste deelnemers bezochten de adventskalender via de dagelijkse Adventskalender-nieuwsbrief (26%). 

Ok in 2023 is de Edese Adventskalender succesvol. Het totaal aantal deelnemers was 18.860, dit is een groei van 31,3% ten opzichte van 2022 (14.362 deelnemers). In 2021 deden 11.453 mensen mee. Favoriet waren ook dit jaar prijzen met als thema 'uit eten gaan' en het 'doen van een activiteit'. 

Bekijk de resultaten

Wintercampagne dorpen

In december zijn de dorpen in de gemeente Ede sfeervol verlicht en zijn er tal van gezellige Sinterklaas- en kerstactiviteiten te beleven. Om de zichtbaarheid te vergroten van het aanbod per dorp is vanaf de intocht van Sinterklaas op 18 november tot en met de kerstvakantie de Wintercampagne ingezet. Het doel was om de acties van lokale ondernemers te ondersteunen, inwoners en bezoekers aan te zetten om lokaal te komen shoppen en meer bezoekers te trekken voor de winterse evenementen.

Bekijk de resultaten

Wildcampagne

De herfst is het perfecte seizoen om de natuur en het wild in de gemeente Ede te komen ontdekken. Met deze campagne willen we Ede op de kaart zetten als dé wildregio van Nederland. Hierbij focussen we op wild kijken (spotten), wild proeven (menu’s) en wild kopen (winkels). Het belangrijkste doel van de campagne is om de zichtbaarheid van het wild-aanbod en de ondernemers in de regio te vergroten en op die manier meer bezoekers te trekken.

Gekoppeld aan deze campagne wordt ook deelgenomen aan de nationale herfstcampagne van Visit Veluwe met o.a. publicaties in landelijke tijdschriften. 

Bekijk de factsheet

Smaakfietsroutes

Fietsen in Ede is eindeloos fietsplezier voor gezinnen, tourfietsers, racefietsers, mountainbikers en... met de smaakfietsroutes ook geschikt voor fijnproevers! Met deze campagne richten we ons op het vermarkten van de smaakfietsroutes in de gemeente Ede en de ondernemers aan deze routes. 

Het belangrijkste doel van de campagne is om de zichtbaarheid van de routes en de ondernemers te vergroten en op die manier meer bezoekers aan te trekken.

Meer informatie

Week van de Stenen Winkel

Stenen winkels maken de steden en dorpen waar we wonen een stukje mooier. Winkelen met je favoriete shopmaatje, producten zien, proeven of aanraken, verrast worden door een goed advies... het kan allemaal in de winkels in de buurt. Om lokale stenen winkels te steunen en hun kracht te vieren, vindt van 8 tot en met 14 mei de 'Week van de Stenen Winkel' plaats. In deze week doen een aantal lokale stenen winkels in de dorpen in de gemeente Ede iets bijzonders voor hun klanten. Zo vieren ze samen met hun klanten dat de deuren van de winkel open staan. 

Met een overkoepelende campagne in lokale kranten en via online uitingen versterken wij de acties en initiatieven van lokale winkeliers en winkeliersverenigingen. Via de website bezoek-ede.nl/dorpen worden per dorp de individuele acties uitgelicht. In de Ede Stad en Lunterse Krant worden advertenties geplaatst. Van 8 - 14 mei hangen door de hele gemeente A0-posters en zijn de uitingen op de digitale schermen zichtbaar. Deze campgne wordt aangevuld met Facebook/Instagram- en Google Adscampagnes. 

Bekijk de resultaten